Wiener Städtische Zavarovalnica, podružnica v Ljubljani
Na vrh

East-West Success – opis naložbe

EAST – WEST SUCCESS – NALOŽBENO ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE VEZANO NA INDEKSE:

Pri East – West Success je naložba razdeljena na dva dela – vzhod in zahod in sestavljena iz štirih oblik naložb, ki so utežene na domiseln način: dve tretjini v delnice, tretjina v nepremičnine, pri čemer je polovica naložb v vzhodni košarici in polovica v zahodni košarici. Naložba se vrednoti v skladu z gibanjem naslednjih indeksov:

  • NTX – delniški indeks: Z indeksom New-Europe-Blue-Chip se trguje v evrih in ga trenutno sestavljajo delnice, ki kotirajo na borzah v Budimpešti, Bukarešti, Ljubljani, Pragi, Varšavi, na Dunaju in v Zagrebu. Najpomembnejša podjetja v Srednji, Vzhodni in Južni Evropi zagotavljajo živahno rast. Valuta indeksa je evro.
  • Košarica nepremičnin S-Immobilien AG, CA Immo AG, Conwert Immobilien Invest AG, Immoeast AG. Ta priznana avstrijska podjetja že leta zavzeto poslujejo na nepremičninskem trgu v Srednji in Vzhodni Evropi in izkoriščajo veliko povpraševanje na vseh področjih – pisarniški in poslovni prostori, hoteli in stanovanja.
  • DJ Eurostoxx 50 – delniški indeks: vse, kar ima svoje mesto in ime v evrskem območju, se nahaja v tem delniškem indeksu.
  • EPRA-nepremičninski indeks: European Real Estate Association s sedežem v Amsterdamu zastopa nepremičninske posle Zahodne Evrope, ki kotirajo na borzi.

Povezave: